Atliekami tyrimai

Įprastiniai pieno sudėties ir kokybės tyrimai

Riebalų, baltymų, laktozės, urėjos kiekio, pH ir somatinių ląstelių skaičiaus nustatymas


Riebalų, baltymų, laktozės, urėjos kiekio ir pH tyrimas atliekamas infraraudonosios spinduliuotės vidurinės srities matuokliu LactoScopeFTIR.
Somatinių ląstelių skaičiaus tyrimas atliekamas naudojant matuoklį Somascope, dirbantį srauto citometrijos principu.



Bendro bakterijų skaičiaus tyrimas


Bendras bakterijų skaičius nustatomas tiesioginės epifluorescensinės filtravimo technikos metodu ir tėkmės citometrijos metodu, naudojant matuoklį Bentley Bactocount IBC.






Inhibitorinių medžiagų tyrimas


Delvotest SP-NT testas yra standartinis plataus spektro difuzijos testas, skirtas inhibitorinių medžiagų nustatymui piene. Metodas pagrįstas tuo, kad dauginantis terpėje esančioms jautrioms antibiotikams ir sulfamidams Geobacillus stearothermophilus var. calidolactis sporoms, susidaro rūgštis, pakeičianti terpės spalvą iš violetinės į geltoną. Šiuo metodu galima aptikti piene daugiau kaip 4 µg/kg penicilino ir firmos gamintojos nurodytus sulfamidų bei kitų antibiotikų kiekius.

Delvotest SP NT jautrumas antibiotikams, pateiktas gamintojo Techniniame Biuletenyje, išleistame 2016m. sausio 26d.


Pieno užšalimo temperatūros tyrimas


Pieno užšalimo temperatūros patikrinimas atliekamas matuokliais Lactoscope FTIR. Šis pieno užšalimo temperatūros nustatymo metodas priskiriamas rūšiavimo metodui ir yra naudojamas atrinkti mėginius, kuriuose įtariamas pašalinio vandens buvimas, t.y. užšalimo temperatūra yra aukštesnė nei minus 515 moC. Tiksli pieno mėginių užšalimo temperatūra nustatoma atrinktus mėginius ištyrus termistorinio krioskopo metodu pagal LST EN ISO 5764:2009.





Įprastinių tyrimų metodų tikslumo užtikrinimui laboratorija įsisavinus atitinkamus pamatinius metodus:

  • Riebalų kiekio nustatymas Rose-Gottlieb metodu;
  • Baltymų kiekio nustatymas Kjeldalio metodu;
  • Somatinių ląstelių skaičiaus tyrimas mikroskopiniu metodu;
  • Bendro bakterijų skaičiaus nustatymas pagal skaičiuojamas kolonijas 30oC temperatūroje;
  • Urėjos ir laktozės kiekio tyrimas fermentiniu metodu.



  • Populiarios nuorodos



    Valstybės įmonė „Pieno tyrimai“
    Juridinių asmenų registras
    Įmonės kodas: 233816290
    PVM kodas: LT338162917
    Atsiskaitomosios sąskaitos:
    Luminor Bank AB LT734010042500030508
    AB SEB bankas LT687044060005371898
    Adresas: Radvilų Dvaro g. 31,
    LT-48331 Kaunas
    Tel.: (8 37) 361181
    Faksas:(8 37) 361312
    Nemokama linija: (8 800) 55545
    E-paštas:


     Pieno mėginiai priimami visą parą,
      septynias dienas per savaitę*
    plačiau...











    Svetainės lankytojų skaičius 1926870

    Informacija atnaujinta 2017 11 21
     
    Kopijuoti, platinti be VĮ „Pieno tyrimai“ sutikimo DRAUDŽIAMA