Kontrolinis pienas (KP)

Kontrolinis pienas (KP)

KONTROLINIO PIENO MĖGINIŲ (KP) TIEKIMAS

Kontrolinio pieno mėginiai išpilstomi į vienkartinius indelius po 40 ml pieno.

Dokumento forma užsakymui pateikti .doc formatu galite rasti čia

Užsakymo forma

Kontrolinio pieno mėginių riebalų, baltymų, laktozės, urėjos, visuminių sausųjų medžiagų kiekis, aktyvusis rūgštingumas (pH), užšalimo temperatūra ir somatinių ląstelių skaičius nustatomi šiais tyrimų metodais:

Eil. Nr. Parametras Tyrimo metodo ND
1. Riebalų kiekis, % LST EN ISO 1211:2010 Rose-Gottlieb metodas
2. Baltymų kiekis, % LST EN ISO 8968-1:2014, išskyrus 9.1 punktą
3. Laktozės kiekis,% LST ISO 26462:2012
4. Somatinių ląstelių sk., tūkst. ląst./ml LST EN ISO 13366-1:2008
LST EN ISO 13366-1:2008/AC:2009
Mikroskopinis metodas
5. Urėjos kiekis, mg/100 ml LST EN ISO 14637: 2007
6. Aktyvusis rūgštingumas pH, vnt LR žemės ūkio ministro 2006-07-25 įsakymu Nr. 3D303 patvirtinta Žalio pieno pirminių kokybės rodiklių įvertinimo instrukcija, IV sk.,p.25.1
7. Visuminis sausųjų medžiagų kiekis, % LST ISO 6731:2011
8. Užšalimo temperatūra, m0 Cx(-1) LST EN ISO 5764:2009
Termistorinio krioskopo metodas

Konservuoti kontrolinio pieno mėginiai iki tyrimo laikomi 4°C ± 2° C temperatūroje.

Kontrolinio pieno mėginiai ruošiami pagal išankstinius užsakovų raštiškus užsakymus.

Kontrolinių pieno mėginių užsakymui užpildykite internetinėje svetainėje pateiktą 20 formą „Kontrolinio pieno mėginiai, skirti pieno sudėties matuoklių stabilumo kontrolei“.
Išimtiniais atvejais, pagal atskirą susitarimą, užsakovui gali būti pristatomas papildomas kontrolinio pieno mėginių skaičius.

Jei norite gauti daugiau informacijos, prašome susisiekti su Pamatinių tyrimų skyriaus vedėju mob. tel. +370 614 12701. 

 

Užpildykite formą ir mes su Jumis susisieksime

Privaloma užpildyti.
Privaloma užpildyti.
Privaloma užpildyti.
Privaloma užpildyti.
Privaloma užpildyti.

Susisiekite su mumis

Telefonas: +370 37 361181
Radvilų Dvaro g. 31 LT-48331, Kaunas

Pieno tyrimai puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniia slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.