Pieno tyrimai puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniia slapukų tipai.
Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.
Pagal Pieno supirkimo taisykles pieno užšalimo temperatūros tyrimas atliekamas vieną kartą per pusę metų ir tyrimo rezultatas turi būti ne aukštesnis kaip minus 515 moC. Nustačius, kad pieno užšalimo temperatūra yra aukštesnė negu minus 515 moC, pieno gamintojui už pieną mokama taikant 10 proc. nuoskaitą nuo nustatytos pieno kainos, bet ne ilgiau kaip tą įskaitinį laikotarpį. Kad išvengti šios nuoskaitos, pieno gamintojas per 5 darbo dienas po informacijos apie tyrimų rezultatus gavimo raštu turi kreiptis į rajono VMVT. Pieno natūralumui nustatyti atliekamas kontrolinis melžimas, kurio metu imamas kontrolinis mėginys ūkyje. Jei tiriant kontrolinį mėginį nustatoma, kad pieno užšalimo temperatūra yra aukštesnė nei minus 520 moC, surašomas aktas. Šiuo atveju kainos nuoskaitos netaikomos. O jei nustatoma kontrolinio mėginio temperatūra minus 520 moC ar žemesnė, arba į VMVT nesikreipiama, už pieną mokama taikant 10 proc. nuoskaitą nuo nustatytos pieno kainos (PST 48 punktas).