Pieno tyrimai puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniia slapukų tipai.
Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.
Pieno riebalai susidaro iš dviejų šaltinių. Apie 50 proc. galvijų pieno riebalų sintetinama iš pašaro riebalų, todėl keičiant pašarus ir sudarant optimalias sąlygas didžiojo prieskrandžio mikroorganizmų veiklai, galima keisti pieno riebalų sudėtį.
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos mokslininkų atliktų tyrimų, susijusių su šėrimo įtaka pieno riebalų sudėčiai, rezultatai parodė, kad ganykloje ganomų karvių pienas buvo vertingesnis negu šertų vien tik pašarų mišiniais, nes jame buvo daugiau žmogaus organizmui labai reikalingų polinesočiųjų riebalų rūgščių.
Kaip teigia gydytojai, šios rūgštys svarbios širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, stabdo aterosklerozės vystymąsi, slopina uždegiminius procesus, diabetą.
Pieno riebalai susideda iš daugiau nei 400 skirtingų riebalų rūgščių.
Didžiausią dalį sudaro sočiosios riebalų rūgštys (65 - 70 %).
Manonesočiosios riebalų rūgštys (27-33 %, iš esmės oleino rūgštis).
Polinesočiosios riebalų rūgštys (3.5 - 5 %).
Pieno riebalai santykinai turtingi trumpos grandinės sočiosiomis riebalų rūgštimis (10 %).
Laboratorija nustato šias svarbias riebalų rūgščių grupes:
Atliekamas tyrimas apima ir riebalų rūgščių kategorijas:
Užsisakyti tyrimą galite kartu su komerciniu pieno sudėties tyrimu arba su GPT mėginiais.
Tereikia lydraštyje užrašyti + riebalų rūgštys (RR) arba pridėti papildomą prašymą.